UniSpool®: geavanceerd in slim output- en printmanagement

UniSpool® is wereldwijd een van de meest krachtige oplossingen voor output- en printmanagement met functionaliteit die veel verder gaat dan de standaard mogelijkheden van native besturingssystemen. De oplossing regelt de verzending van output naar printapparatuur, maar ook de archivering van output en de flexibele distributie van documenten naar eindgebruikers en andere applicaties. Met de UniSpool-oplossing binnen uw ERP-omgeving beschikt u over een beheertool waarmee uw complete output- en printomgeving locatie- en serveronafhankelijk inzichtelijk is. Het proactief kunnen managen van outputstromen- en printstoringen zorgt voor sterke verlaging van kosten aan de infrastructuur. Het vergroot bovendien de medewerkerstevredenheid én uw bedrijfscontinuïteit.

Holland House UniSpool

Waarom UniSpool?

Continuïteit

Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit is een belangrijk economisch principe. UniSpool zorgt voor maximaal gebruik van de printomgevingen waardoor medewerkers ongestoord over informatie kunnen beschikken en daarmee de bedrijfscontinuïteit wordt gegarandeerd.

Betrouwbaar en snel

UniSpool verwerkt enorme hoeveelheden data zonder handmatige tussenkomst en garandeert betrouwbare documentaflevering, 24/7. UniSpool kent geen vertraging in de verwerking van printopdrachten. De verwerkingssnelheid wordt bepaald door de capaciteit van uw printapparatuur.

Transparant en flexibel

De status van afdrukverzoeken is beschikbaar tijdens en na verwerking door UniSpool. Indien mogelijk wordt de status teruggekoppeld naar de applicatie van waaruit de opdrachten zijn gegeven. Dankzij eenvoudige integratie van converters en formatters kan UniSpool de output flexibel aanpassen aan het bedrijfsimago van de klant.

Schaalbare oplossingen voor meerdere platforms

Het gebruik van verschillende tools voor spoolerbeheer is verleden tijd. UniSpool is een gestandaardiseerde output – en printmanagementoplossing voor alle Unix/Linux-, Solaris, HP-UX en Windows-platforms. Tot 20.000 apparaten kunnen vanaf één server worden afgehandeld. De gebruikersinterface van UniSpool maakt het beheren van zo’n grote omgeving bovendien zeer eenvoudig. Heeft u een complexe of omvangrijke outputomgeving die draait op het Microsoft Windows-platform? Dan adviseren wij onze PrinTaurus-printsoftware met gelijkwaardige functionaliteit en een centrale grafische User interface. Dankzij de schaalbaarheid van onze oplossingen schaft u alleen de functionaliteit aan die u daadwerkelijk gebruikt. Printen wordt weer rendabel zonder concessies te hoeven doen op kwaliteit.

Modulair

UniSpool is functioneel opgebouwd uit meerdere modules, elk voor een specifieke taak. De primaire bouwsteen voor de UniSpool-omgeving is de Management module die de mogelijkheid biedt om de UniSpool-functionaliteit, van printen en beheren van printaanvragen, te integreren in de door u gebruikte applicaties. Welke andere modules nodig of gewenst zijn, hangt af van de eisen en infrastructuur van uw printomgeving.

Controle over opmaak, huisstijl en distributie

Een van de belangrijkste aanvullende functionaliteiten van UniSpool is de module Automated Distribution die alle belangrijke opmaakpakketten ondersteunt. Hierdoor worden uw documenten zonder handmatige interventie afgeleverd in uw specifieke huisstijl, taal en voorzien van het juiste bedrijfslogo en adresinformatie. Geautomatiseerde distributiefuncties geven u controle over de manier waarop documenten worden verspreid en op de juiste plaats op het juiste moment worden afgeleverd. Dit voorkomt dat printopdrachten zomaar worden afgedrukt of niet worden opgehaald.

Overzicht in gebruik

Een andere waardevolle tool binnen UniSpool is de Advanced Management functionaliteit. Deze voorziet netwerkbeheerders en helpdeskmedewerkers van grafische gebruikersinterfaces om snel en eenvoudig controle en toezicht te hebben op het gehele printnetwerk. Naast de status per printer wordt ook aangegeven hoeveel documenten nog in de wachtrij staan. De ‘view’ op het UniSpool-netwerk kan tevens gefocust zijn op alle printers met documenten in de wachtrij of op ‘probleemprinters’. Op basis hiervan kan een beheerder/Key User besluiten een aantal opdrachten te verplaatsen naar een andere printer. Verder kan per printer, een globaal overzicht worden gegeven van alle printjobs – óók als die van meerdere systemen afkomstig zijn. Wel zo efficiënt als uw organisatie gebruikmaakt van netwerkprinters die vanaf meerdere systemen toegankelijk zijn.

Veiligheid voorop

Beveiliging van gevoelige data heeft sinds de invoering van de AVG/GDPR nog hogere prioriteit. Belangrijke risico’s hierin vormen bijvoorbeeld onbeheerde toegang tot bedrijfsapparatuur en ‘zwervende printjes’. Daarom biedt UniSpool maximale bescherming voor het printen van vertrouwelijke documenten. Alle printdata die UniSpool verwerkt, kunnen worden versleuteld. Wanneer de opgevraagde gegevens (tijdelijk) opgeslagen moeten worden op een server, wordt de file beveiligd via encryptie.

Wilt u zeker weten dat bedrijfskritische documenten zoals facturen, werkorders of statusrapporten ook daadwerkelijk zijn aankomen bij de eindgebruikers? UniSpool® zorgt voor gegarandeerde levering aan de finale bestemming en rapporteert relevante informatie over printjobs terug aan het ERP-systeem.

Implementatie, training en support

UniSpool is eenvoudig te implementeren. De oplossing is erg gebruiksvriendelijk en gebaseerd op de vertrouwde look-and-feel (User Experience) van het onderliggende besturingssysteem. Uw medewerkers kunnen er snel mee aan de slag, zonder dure training.

Onverhoopt toch problemen? Dan kunt u 24/7 een beroep doen op onze helpdesk. Onze medewerkers kunnen het probleem direct identificeren en oplossen vanuit een centraal controlepunt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over UniSpool en Holland House, een afspraak maken of direct een offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar. Bel ons op telefoonnummer +31 418 67 30 00 of stuur een e-mail naar sales@hollandhouse.com

Neem contact met mij op!

Liever door ons benaderd worden? Vul dan het formulier in aan de rechterkant.

    Get in touchwith me.