• Home
  • UniSpool voor SAP

UniSpool®: geavanceerd in slim output- en printmanagement voor SAP®

UniSpool® for SAP® beheert, en bewaakt op een gebruiksvriendelijke en flexibele manier alle print- en outputmanagement taken binnen uw SAP® ERP-omgeving. De oplossing zorgt ervoor dat documenten die worden gegenereerd via mySAP® Netweaver™-applicaties op een efficiënte manier worden beheerd en gedistribueerd naar printapparatuur of andere applicaties. Elke versie van UniSpool ondersteunt alle versies van SAP tot en met SAP S/4 HANA.

https://www.youtube.com/watch?v=uJpuRpDfIhQ&t=3s

Waarom UniSpool voor SAP®?

SAP® erkent dat de basisfunctionaliteit die is ingebouwd in mySAP® Netweaver ™ niet voor elke gebruiker toereikend is voor het succesvol afleveren van R/3-documenten. UniSpool® for SAP® biedt een infrastructuur die het centrale beheer van outputverkeer in heterogene, complexe bedrijfsnetwerken met gedistribueerde sites mogelijk maakt. De door SAP gecertificeerde interface (op basis van BC-XOM) maakt aanpassingen in de SAP-applicaties overbodig.

Gegarandeerde documentlevering

Ook in tijden van digitalisering blijft de betrouwbare levering van bedrijfskritische documenten zoals facturen, werkorders of statusrapporten aan eindgebruikers van groot belang. Zonder een print managementsysteem krijgen SAP®-gebruikers geen feedback of een document wel of niet is afgedrukt. UniSpool® biedt gegarandeerde levering aan de eindbestemming en rapporteert relevante taakinformatie terug naar het SAP®-systeem. Ook wanneer afdruktaken worden omgeleid naar een andere printer, wordt dit gerapporteerd aan het SAP®-systeem. Zo bent u als SAP-gebruiker altijd op de hoogte van de status en locatie van uw printopdrachten.

Schaalbare oplossingen voor meerdere platforms

UniSpool® for SAP® vermindert de complexiteit van het SAP®-spoolsysteem door de functies over te dragen naar UniSpool®. UniSpool is een gestandaardiseerde output – en printmanagementoplossing voor alle Unix/Linux-, Solaris, HP-UX en Windows-platforms. Tot 20.000 printers kunnen vanaf één server worden afgehandeld. De gebruikersinterface van UniSpool maakt het beheren van zo’n grote omgeving bovendien zeer eenvoudig. Heeft u een complexe of omvangrijke outputomgeving die draait op het Microsoft Windows-platform? Dan wordt onze PrinTaurus module geadviseerd met gelijkwaardige functionaliteit en een centrale grafische User interface. Dankzij de schaalbaarheid van onze oplossingen wordt alleen de functionaliteit aangeschaft die daadwerkelijk gebruikt wordt. Printen wordt weer rendabel zonder concessies te hoeven doen op kwaliteit.

Modulair

UniSpool is functioneel opgebouwd uit meerdere modules, elk voor een specifieke taak. De primaire bouwsteen voor de UniSpool-omgeving is de Management module die de mogelijkheid biedt om de UniSpool-functionaliteit, van printen en beheren van printaanvragen, te integreren in de  gebruikte SAP-applicaties. Welke andere modules nodig of gewenst zijn, hangt af van de eisen en infrastructuur van de printomgeving.

Controle over opmaak, huisstijl en distributie

Een van de belangrijkste aanvullende functionaliteiten van UniSpool is de module Automated Distribution die alle belangrijke opmaakpakketten ondersteunt. Hierdoor kan documentopmaak ook buiten uw SAP-omgeving plaatsvinden. De documenten worden zonder handmatige interventie afgeleverd in de specifieke huisstijl en taal van de klant en voorzien van het juiste bedrijfslogo en adresinformatie. Geautomatiseerde distributiefuncties geven  controle over de manier waarop documenten worden verspreid en op de juiste plaats op het juiste moment worden afgeleverd. Dit voorkomt dat printopdrachten zomaar worden afgedrukt of niet worden opgehaald.

Overzicht in gebruik

Een andere waardevolle module binnen UniSpool is de Advanced Management functionaliteit. Deze voorziet netwerkbeheerders en helpdeskmedewerkers van grafische gebruikersinterfaces om snel en eenvoudig controle en toezicht te hebben op het gehele printnetwerk. Via de SAP-gebruikersinterface wordt naast de status per printer ook aangegeven hoeveel documenten nog in de wachtrij staan of wat ‘probleemprinters’ zijn. Op basis hiervan kan een beheerder/Key User besluiten een aantal opdrachten te verplaatsen naar een andere printer. Verder kan per printer, een globaal overzicht worden gegeven van alle printjobs – óók als die van meerdere systemen afkomstig zijn. Wel zo efficiënt als uw organisatie gebruikmaakt van netwerkprinters die vanaf meerdere systemen toegankelijk zijn.

Veiligheid voorop

Beveiliging van gevoelige data heeft sinds de invoering van de AVG/GDPR nog hogere prioriteit. Belangrijke risico’s hierin vormen bijvoorbeeld onbeheerde toegang tot bedrijfsapparatuur en ‘zwervende printjes’. Daarom biedt UniSpool maximale bescherming voor het printen van vertrouwelijke documenten. Alle printdata die UniSpool verwerkt, kunnen worden versleuteld. Wanneer de opgevraagde gegevens (tijdelijk) opgeslagen moeten worden op een server, wordt de file beveiligd via encryptie.

Holland House UniSpool for SAP

Implementatie, training en support

UniSpool for SAP® is eenvoudig te implementeren met minimale downtime. De oplossing is erg gebruiksvriendelijk en gebaseerd op de vertrouwde look-and-feel (User Experience) van het onderliggende besturingssysteem. Medewerkers kunnen er snel mee aan de slag, zonder dure training.

Onverhoopt toch problemen? Dan kan 24/7 een beroep worden gedaan op onze helpdesk. Onze medewerkers kunnen het probleem direct identificeren en oplossen vanuit een centraal controlepunt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over UniSpool en Holland House, een afspraak maken of direct een offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar. Bel ons op telefoonnummer +31 418 67 30 00 of stuur een e-mail naar sales@hollandhouse.com

Neem contact met mij op!

Liever door ons benaderd worden? Vul dan het formulier in aan de rechterkant.

    Get in touchwith me.